Advies & begeleiding

Het 'Stappenplan voor Spijbelopvolging Antwerpen' werd geactualiseerd en beoogt een integrale benadering en aanpak van de spijbelproblematiek over de hele provincie Antwerpen.
Basisschool De Vuurtoren uit Antwerpen Noord organiseert al jarenlang een uitwisseling met basisschool Sint-Clara uit Arendonk. We spraken met juf Brenda over hoe dit in z'n werk gaat.
Klas Op Stap inspireert u voortaan via een pagina op Facebook. U ontdekt zo een rijk aanbod aan activiteiten, die de leefwereld van uw leerlingen vergroten. U krijgt er ook organisatorische tips. Like de KlasOpStap-pagina en bezorg uw leerlingen een onvergetelijke klasuitstap!
In Antwerpen werken we met een online aanmeldingssysteem voor al wie op zoek is naar een kleuterschool of lagere school. Eerst aanmelden dus alvorens in te schrijven.  Aan de hand van bepaalde criteria worden de vrije plaatsen verdeeld. Op die manier krijgt iedereen evenveel kansen om zijn of haar kind in te schrijven in een school van voorkeur en vermijden we wachtrijen aan de schoolpoorten.
Sport, beweging en gezondheid verrijken de leerloopbaan van kinderen en jongeren. Het bevordert de algehele fitheid, verhoogt het concentratievermogen en de leerprestaties en verbetert het welbevinden. Scholen en sportorganisaties kunnen bij ons terecht in hun zoektocht naar samenwerking met en informatie over elkaar.
Wie een uitstap met de klas plant, kan daarvoor subsidies en financiële tussenkomsten krijgen. Dien tijdig uw aanvraag in via de Onderwijsdatabank.
Een school starten doe je niet zomaar. Met een goede voorbereiding en een gedreven team startte in 2013 buurtschool Iqra in Borgerhout. Onderwijsbeleid sprak met Mohamed Chakkar over de opstart en de uitdagingen.
Stedelijke basisschool Het Talent kreeg gedurende drie jaar financiële ondersteuning voor hun STAM-schoolproject. Het schoolteam werd begeleid door de projectmedewerkers van Onderwijsbeleid Antwerpen. Directrice Nele Van den Bulck deelt de ervaringen die haar school heeft opgedaan.
Wilt u uw schouders zetten onder de onderwijsuitdagingen in Antwerpen? Wilt u graag weten wat daar allemaal bij komt kijken? U kunt bij ons terecht, wij wijzen graag de weg in het oerwoud van diensten, reglementen, voorwaarden, erkenningen en procedures. 

Pagina's