Advies & begeleiding

Het 'Stappenplan voor Spijbelopvolging Antwerpen' werd geactualiseerd en beoogt een integrale benadering en aanpak van de spijbelproblematiek over de hele provincie Antwerpen.
Vanaf 15 augustus kan u via de onderwijsdatabank opnieuw aanvragen indienen voor:

zoo- en havenvignetten
subsidies voor meerdaagse uitstappen
tussenkomsten voor het sociaal fonds
subsidie voor binnenschoolse opvang
Vanaf 15 augustus kan u via de onderwijsdatabank opnieuw aanvragen indienen voor:

zoo- en havenvignetten
subsidies voor meerdaagse uitstappen
tussenkomsten voor het sociaal fonds
subsidie voor binnenschoolse opvang

Ervaart uw school ook moeilijkheden rond het vinden of langdurig houden van goede, geschikte vrijwilligers? Tijdens deze vormingssessie willen we u tips, tricks en tools meegeven waarmee u in uw school aan de slag kan gaan.
Basisschool De Vuurtoren uit Antwerpen Noord organiseert al jarenlang een uitwisseling met basisschool Sint-Clara uit Arendonk. We spraken met juf Brenda over hoe dit in z'n werk gaat.
Verhoog de kansen van jonge anderstalige nieuwkomers door lessen taalbevordering te organiseren tijdens de maanden juli en augustus.  Een initiatief als de zomerschool is ontzettend belangrijk voor een betere integratie van deze jongeren in onze maatschappij.
Klas Op Stap inspireert u voortaan via een pagina op Facebook. U ontdekt zo een rijk aanbod aan activiteiten, die de leefwereld van uw leerlingen vergroten. U krijgt er ook organisatorische tips. Like de KlasOpStap-pagina en bezorg uw leerlingen een onvergetelijke klasuitstap!
In Antwerpen werken we met een online aanmeldingssysteem voor al wie op zoek is naar een kleuterschool of lagere school. Eerst aanmelden dus alvorens in te schrijven.  Aan de hand van bepaalde criteria worden de vrije plaatsen verdeeld. Op die manier krijgt iedereen evenveel kansen om zijn of haar kind in te schrijven in een school van voorkeur en vermijden we wachtrijen aan de schoolpoorten.
Sport, beweging en gezondheid verrijken de leerloopbaan van kinderen en jongeren. Het bevordert de algehele fitheid, verhoogt het concentratievermogen en de leerprestaties en verbetert het welbevinden. Scholen en sportorganisaties kunnen bij ons terecht in hun zoektocht naar samenwerking met en informatie over elkaar.

Pagina's