Netwerkkaart Uitvalpreventie Antwerpen

De netwerkkaart uitvalpreventie geeft een overzicht van het ondersteunend aanbod van organisaties voor scholen en leerlingen in Antwerpen. De kaart beperkt zich tot centrale thema’s en neemt enkel die organisaties op met een aanbod voor scholen, schoolteams en/of leerlingen. 

De netwerkkaart is een sterk vereenvoudigde versie van het preventiemodel van De Cauter. Deze indeling laat toe om gericht te zoeken naar ondersteuning voor elke fase van het zorgcontinuüm.

  • In de eerste pijler vindt u het aanbod op schoolniveau: systematische en doelgerichte ondersteuning voor het ontwikkelen van een anti-pestbeleid, het opstellen van een spijbelactieplan, …
  • De tweede pijler richt zich op aanbod voor groepen, bijvoorbeeld een vorming voor een klas, een graad of enkele leerkrachten. We zetten constructieve samenwerking centraal en benoemen de ondersteuningsbehoeften van alle betrokkenen.
  • De derde pijler geeft zicht op de partners die een specifieke leerling kunnen ondersteunen. We vertrekken hierbij van wat de leerling nodig heeft. Zijn onderwijsbehoeften staan centraal. Let op: Ga bij doorverwijzing van een leerling steeds in overleg met je CLB! 

De organisaties in de netwerkkaart staan alfabetisch gerangschikt.

Voor een overzicht van de integrale jeugdhulp in de provincie Antwerpen kan u dit Excel document downloaden. Opgelet dit werkdocument is niet volledig en kan fouten bevatten.

TIP! docAtlas heeft een ruim aanbod boeken en materiaal over verschillende van de hieronder vermelde thema's. Raadpleeg de online catalogus.

Werkt u samen met een Antwerpse partner die nog niet op de netwerkkaart staat? We horen het graag via de contactknop. 

   

School Groep Leerling
  contacteer uw CLBOm gepaste hulpverlening 
voor uw leerling te garanderen, 
overleg steeds met uw CLB!

Iconen door www.freepik.com van www.flaticon.com gelicentieerd door "CC BY 3.0"

Omgaan met (vermoeden van) beperking
Brede Gezondheidszorg
(lichamelijk, geestelijk, seksualiteit, verslaving)
School Groep Leerling
CGG: VAGGA
Logo Antwerpen
Netwerken GGZ
Sensoa: Opleidingen 
VIGeZ                      

 

CGG: VAGGA
Logo Antwerpen
Netwerken GGZ
Sensoa: Opleidingen 
VIGeZ                      

 

CGG: Andante
CGG: VAGGA
CAW: Team levens- en gezinsvragen
JAC
Logo Antwerpen: Voeding
Logo Antwerpen: Fit in je hoofd
Plug-INN
TEJO