Cultuur

Ontdek de workshop 'Inspiratie overal!' tijdens de lerarendag van het Letterenhuis. De workshop moedigt jongeren van de derde graad BSO en TSO aan om hun eigen literaire en creatieve talenten te ontdekken. Ze gaan met tips van schrijver Ish Ait Hamou op zoek naar inspiratie en maken een literair-artistiek stuk.
Herman van Veen herschreef de rechten van het kind en vraagt de lagere scholen van Antwerpen om er een tekening of schilderij over te maken.
Leeskracht is het nieuwe communicatiekanaal van de bibliotheken met leerkrachten van het basisonderwijs.
Maak tijdens de studiedag 'Vuil vel' kennis met Vlaamse volssprookjes en verken hoe je deze kan integreren in je lessen.
Erfgoed is overal. Vaak dichterbij dan we denken. De dienst Monumentenzorg  Antwerpen, Herita en onderwijsbeleid Antwerpen willen on(t)roerend erfgoed dichter bij de kinderen brengen. Monumentenzorg zocht en vond alvast 10 gebouwen die graag hun deuren voor u openen. 
Neem met uw klas/school uit het lager onderwijs het peterschap op over een historisch gebouw en maak het monument mee toegankelijk én kindvriendelijk. 
Het Museum aan de Stroom (MAS) vernieuwt in mei 2016 de volledige vijfde verdieping. Het thema wordt Wereldstad. Hoe voedsel de stad vormt. Graag horen zij uw mening hoe het thema kan aansluiten bij onderwijs.
Het MAS | Museum aan de Stroom vernieuwt in mei 2016 de volledige vijfde verdieping. Het thema wordt Wereldstad. Hoe voedsel de stad vormt. Graag horen zij uw mening hoe het thema kan aansluiten bij onderwijs.
Er is niets zo leuk als samen genieten van een goed verhaal. Leesontmoetingen geven goesting, dagen uit en laten kinderen en jongeren literatuur en poëzie op een andere manier ervaren. Dit gebeurt in een kleine groep en aan de hand van een eenvoudige, interactieve en dynamische voorleesmethodiek. Onderwijsbeleid Antwerpen wil leerkrachten de kans geven om de methodiek aan te leren tijdens een driedaagse opleiding om er nadien mee aan de slag te gaan in hun school. 
Storm Troep, een amateurtheatergezelschap voor kinderen, werkt momenteel aan een nieuwe kindervoorstelling over het thema vluchtelingen in opdracht van Fameus.
Tijdens het Liefhebber kunstenfestival (24 april 2015 - 3 mei 2015) organiseert Storm Troep graag enkele try-outs in scholen. Na de try-outs trekt de voorstelling rond in de maanden september, oktober en november 2015.
De Jeugdboekenweek is weer in aantocht en het wordt dolle pret dit jaar. Met het thema HUMOR gaan we ongetwijfeld hilarische weken tegemoet van 14 tot 29 maart. 

Pagina's