Schooluitstappen

Basisschool De Vuurtoren uit Antwerpen Noord organiseert al jarenlang een uitwisseling met basisschool Sint-Clara uit Arendonk. We spraken met juf Brenda over hoe dit in z'n werk gaat.
Klas Op Stap inspireert u voortaan via een pagina op Facebook. U ontdekt zo een rijk aanbod aan activiteiten, die de leefwereld van uw leerlingen vergroten. U krijgt er ook organisatorische tips. Like de KlasOpStap-pagina en bezorg uw leerlingen een onvergetelijke klasuitstap!
Wie een uitstap met de klas plant, kan daarvoor subsidies en financiële tussenkomsten krijgen. Dien tijdig uw aanvraag in via de Onderwijsdatabank.
Antwerpse scholen krijgen vignetten voor daguitstappen. Hiermee kunnen bepaalde leerjaren of leerlingen op uitstap naar de Zoo of naar de haven.
Vanaf 15 augustus kan u opnieuw verschillende subsidies voor klasuitstappen aanvragen.
De stuur- en verkeersvaardigheidslessen waarvoor scholen werden uitgenodigd door de lokale politie zijn vanaf nu in beheer van Onderwijsbeleid. De lessen zijn te boeken via de website klasopstap.be.
Leerlingen uit de tweede graad lager onderwijs oefenen tijdens de Fietsklas op fietsbehendigheid in een veilige en groene omgeving. Zo bereiden ze zich voor op fietsen in het verkeer, dat meestal in de derde graad aan bod komt. De lessen kunnen deel uitmaken van een groter traject rond verkeerseducatie op school. Ook voor vergelijkbare groepen uit het buitengewoon onderwijs is er een aanbod op maat.
De subsidie voor schooluitstappen is een succes. In totaal werden 50.000 overnachtingen aangevraagd. Op deze manier kunnen 15.000 Antwerpse leerlingen op meerdaagse uitstap gaan. Scholen uit de verschillende netten maakten hiervan gebruik. Binnen alle netten hebben meer dan 60% van de scholen een aanvraag gedaan.

Pagina's