Dag van de Ouder 2017

Kleine kinderen worden groot. Ze groeien, samen met hun juffen en meesters, leraren en leraressen, mama's en papa's. Betrokken ouders maakt voor vruchtbare schoolgrond. Iedereen groeit met betrokken ouders. Want groeien doen we samen. Pluk de vruchten van uw inzet en organiseer een Dag van de Ouder!

Promotie maken voor de Dag van de Ouder

Nog tips en inspiratie nodig om de Dag van de Ouder aan te kondigen? Pluk uw favorieten uit de lijst of probeer ze gewoon allemaal en kijk wat het beste werkt voor uw school. Van snel en simpel tot spitsvondig met wat meer werk, u vindt het allemaal in de ideeëndoos hieronder.

 Snel en simpel

SMS
 

Niemand negeert een sms. Toch?

Download een aantal voorbeeld-smsen 

Facebook omslagfoto/banner

Een originele omslagfoto om de aandacht van ouders via Facebook te vestigen op de Dag van de Ouder.

- Wij halen echt alles uit de kast voor DVDO
- Echt iedereen is klaar voor DVDO
- Zet DVDO in je agenda
- Iedereen wint op 20 oktober 

Facebook-event
 

Maak een evenement aan en nodig ouders via Facebook uit op de Dag van de Ouder.  

Inspiratie voor het aanmaken van een Facebook-event

E-mailbanner
 

Geef uw e-mails een extraatje met deze e-mailbanner.

E-mailbanner 

Banner op online leerplatform

Veel ouders zitten op het online leerplatform. Ideaal om ze aan te spreken over de Dag van de Ouder. 

Hoofding voor mailings 
Afscheurkalender 20 oktober
Banner voor op website

Brief in de boekentas
 

Een klassieker. Of maak er eens een e-mail van om papier te besparen.

Download een voorbeeldtekst

 Kost wat tijd & spitsvondig

Filmpje maken
 

Zoveel camera’s in de klas ... Waarom zou u ze niet inzetten ter promotie van de Dag van de Ouder? Lanceer een originele oproep, laat uw leerlingen voor die ene keer alles filmen en vraag dat ze het filmpje aan hun ouders laten zien. 

Vergeet zeker niet de datum van Dag van de Ouder te vermelden!

Rondbellen
 
De telefoon is een krachtig communicatiemiddel. U kiest natuurlijk zelf hoeveel telefoontjes u pleegt, maar als heel het schoolteam meedoet, bereikt u al snel een pak ouders. Dit kan ook een fijne opdracht zijn voor de klassen die communicatie en Public Relations volgen. Zorg zeker voor een originele opener.         

Vergeet zeker niet de datum van Dag van de Ouder te vermelden!

Artikel in de schoolnieuwsbrief

De schoolnieuwsbrief is een directe link met de ouders. Zet er dus zeker een leuk artikel in waarmee u reclame maakt voor de Dag van de Ouder. Met het idee van 'Groeien doen we samen' kan u ongetwijfeld een creatief artikel schrijven. Maar er zijn er nog tientallen anderen te bedenken. Zolang de Dag van de Ouder maar in de schijnwerpers staat.

Teller op de website van de school

Even checken bij de ICT-coördinator wat de mogelijkheden zijn op de site van uw school. Maar een nieuwsbericht over de Dag van de Ouders is zeker een goede start. Een teller die laat zien hoeveel ouders er al komen, of hoeveel nachten slapen tot de school de ouders mag verwennen, is een leuk extraatje.

Persbericht lokale media

Laat de lokale journalisten weten wat uw school op de Dag van de Ouder organiseert en nodig ze uit om eens een kijkje te komen nemen wanneer al die geëngageerde ouders in de watten worden gelegd. Een kleine moeite met een groot effect.

MEME
 

Een wat? Een meme (spreek uit ‘miem’) is meestal een grappige foto, voorzien van tekst die snel en gemakkelijk verspreid en gedeeld worden op internet en sociale media. Hieronder vindt u wat voorbeelden, maar ga vooral zelf of samen met uw leerlingen aan de slag om een geweldige meme te maken die ze willen delen met hun ouders.

- Yoga meme
- Yoda meme
- Hoeveel keer slapen meme
- Baard meme
- DVDO op mijn school?

 Kost tijd & waanzinnig origineel

Waarzegger
 

Stel, u zit als ouder te wachten tot u binnen mag op het eerste oudercontact van het nieuwe schooljaar. U hebt nog wel 5 minuutjes tijd en plots ziet u in de gang of de zaal een waarzegger (m/v/x) zitten die uw toekomst kan voorspellen. Een aanlokkelijke gedachte waar geen enkele nieuwsgierige ouder die eens goed wil lachen aan kan weerstaan.

Alleen reikt de blik van de waarzegger niet verder dan 20 oktober. Raar, maar zo is het nu eenmaal.

“Ik zie iets ... in uw agenda ... op 19 ... nee op 20 oktober ... U gaat naar de Dag van de Ouder, klopt dat? Weet u al wat er op het programma staat? Nee? Dan zal ik het u hier en nu voorspellen!”

Toneelstuk aan de schoolpoort

Haal de Shakespeare in uzelf en uw leerlingen naar boven en zorg voor een onvergetelijke en onverwachte act die ouders eraan herinnert dat ze verwacht worden op de Dag van de Ouder.

Jackpot bouwen
 

Alle ouders winnaars? Wel, laat ze ook letterlijk iets winnen. Bouw met de knappe koppen en handige handen uit uw klas zelf een jackpot. Zet hem aan de schoolpoort in de week voor 20 oktober en vraag aan zoveel mogelijk ouders om hun kans te wagen. Altijd prijs, altijd gewonnen. Wedden dat ze deze uitnodiging voor de Dag van de Ouder niet snel zullen vergeten?

Wat doen andere scholen op 19 oktober 2017?

175 scholen organiseren een dag om de ouders van leerlingen in de bloemetjes te zetten. Bekijk hieronder wie uw concullega's zijn en wat zij bekokstoven. 

Deelnemende scholen

 

Staat de activiteit van uw school er niet bij of wil u iets aanpassen? Vul dan uw gegevens in en wij vervolledigen de informatie op de kaart.

Vergeet zeker niet het programma van de Dag van de Ouder ook op uw eigen schoolwebsite te zetten!

De Dag van de Ouder is een actie van Prevent dat past binnen het lokaal actieplan Ouderbetrokkenheid.