Ecologische picknick voor 350 leerlingen

Begin dit schooljaar startten alle scholen van Den Dam een scholenoverleg op, samen met Buurtregie en School aan de Beurt. Het doel is eenvoudig: informatie uitwisselen over wat er leeft in en rond de school met oog voor de gemeenschappelijke belangen van de buurt. Al snel bleek dat iedereen de properheid van de buurt een belangrijk thema vond. Zo was het idee van een ecologische picknick geboren.

Op 16 mei 2014 was het dan zover. In de voormiddag werden alle leerlingen van de basisscholen ondergedompeld in thema’s zoals ecologie en milieu. De kleuters genoten van een interactieve toneelvoorstelling. De kinderen van de lagere scholen kregen workshops op maat. Sommigen maakten muziek met afval terwijl anderen de prinses van Viesvuilland hielpen om het afvalprobleem in haar land aan te pakken.

Om de buurt te doen blinken, moesten de leerlingen zelf de handen uit de mouwen steken. Opsinjoren voorzag iedereen van een afvalgrijper of borstel. Zo konden ze de straten in de schoolomgeving grondig poetsen.

School aan de Beurt bedankte de leerlingen voor hun inzet met een brooddoos. Leerlingen van het deeltijds onderwijs hadden de dozen gevuld met lekkere sandwiches. Onder een stralende zon genoten 350 leerlingen en een 50-tal leerkrachten van een welverdiende picknick in Park Spoor Noord.

Als kers op de taart pakte Buurtsport uit met een sportieve afsluiter voor jong en oud. Want wat is er fijner dan te werken aan een gezonde geest in een gezond lichaam in een pas gepoetst park?

Meer info

Heeft u interesse in dit project? Vraag meer info aan via schoolaandebeurt@stad.antwerpen.be of neem een kijkje op de School aan de Beurt pagina.

Labels

Dienstverlening