CLB-medewerker

Het 'Stappenplan voor Spijbelopvolging Antwerpen' werd geactualiseerd en beoogt een integrale benadering en aanpak van de spijbelproblematiek over de hele provincie Antwerpen.
Op dinsdag 24 januari organiseren de Antwerpse OKAN-coördinatoren i.s.m. het LOP (Lokaal Overlegplatform Antwerpen) en Onderwijsbeleid Antwerpen een lezing over migratie, trauma en jonge anderstalige nieuwkomers.
Op 19 april organiseert onderwijsbeleid een studiedag rond het thema radicalisering voor iedereen die vanuit onderwijs, zorg, cultuur, sport en jeugdwerk met jongeren werkt.
Op deze inclusiedag van Ouders voor Inclusie kan u verschillende workshops rond inclusie volgen. ​De inclusiedagen zijn gezinsdagen, kinderen zijn dus de hele dag meer dan welkom. 
Op zoek naar verbinding met en tussen uw leerlingen? Wat met chaos die soms heerst in de klas? Hoe werkt u aan een aangename klassfeer? Maak kennis met de methodieken uit de koffer "Van chaos naar zen".
Laat je inspireren door een vernieuwende integrale aanpak!
Graag nodigen wij u uit op deze inspiratievoormiddag. Een initiatief van Sporting A in samenwerking met VIGeZ, SVS, CLB, Pedagogische begeleidingsdienst en Logo Antwerpen.  
Van 12 tot 16 oktober kunnen jongeren tussen 15 en 25 jaar proeven van het bouwberoep in een gevarieerd aanbod bouwworkshops van hun keuze. De workshops vinden plaats in verschillende Centra Werken & Leren.
In onze samenleving speelt technologie een steeds grotere rol. Terwijl de informatietechnologische revolutie haar hoogtepunt nog lang niet bereikt heeft, leiden ook de bio- en nanotechnologie tot steeds meer doorbraken die grote invloed hebben op mens en maatschappij. 
Elke leerling is uniek in hoe hij of zij leert. Hoe kan u hierop nog beter inspelen in de klas of op school? 
De Netwerkstuurgroep Jeugdhulp arrondissement Antwerpen organiseert in samenwerking met het Centraal Meldpunt voor Risicojongeren & Ondersteuningsnetwerk Onderwijs- Jeugdzorg een beurs voor hulpverleners in de Integrale Jeugdhulp uit het arrondissement Antwerpen.

Pagina's