Kleuteronderwijzer

Dit schooljaar organiseert Onderwijsbeleid Antwerpen gratis praktijkgerichte werksessies in het kader van het alternatief taaltraject. Deze organiseren we in samenwerking met het Centrum voor Taal en Onderwijs (CTO KU Leuven), een organisatie met jarenlange expertise inzake professionalisering van individuele klasleerkrachten.
In onze samenleving speelt technologie een steeds grotere rol. Terwijl de informatietechnologische revolutie haar hoogtepunt nog lang niet bereikt heeft, leiden ook de bio- en nanotechnologie tot steeds meer doorbraken die grote invloed hebben op mens en maatschappij. 
Elke leerling is uniek in hoe hij of zij leert. Hoe kan u hierop nog beter inspelen in de klas of op school? 
"De leukste ervaring kwam van leerlingen die niet wisten dat zij toch konden tekenen. Hen zoiets bijbrengen, is het tofste aan het leerkracht-zijn." Mila, lid invallerspool met workshop rond striptekenen.
Als leerkracht kunt u boekenpakketten en educatieve koffers op maat van uw klas aanvragen bij de bibliotheek. De leentermijn bedraagt 6 tot 12 weken.
Met de start van het nieuwe schooljaar werd ook de aftrap gegeven van het Kleutermenu 2014 – 2015.
Stad Antwerpen streeft ernaar om zoveel mogelijk kinderen te laten proeven van het sport- en cultuuraanbod in de stad onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’.
Op deze pagina vindt u veelgestelde vragen over de STAM-schoolprojecten. 
U broedt op een onderwijs vernieuwend idee. U wil graag iets ondernemen om de leerprocessen van uw leerlingen te verrijken. En u bent hiervoor op zoek naar projectondersteuning?
Laat je inspireren door een vernieuwende integrale aanpak tijdens de inspiratievoormiddag. Een initiatief van Sporting A in samenwerking met VIGeZ, SVS, CLB, Pedagogische begeleidingsdienst en Logo Antwerpen

Pagina's