Workshop: De refter als schoolvoorbeeld

maandag 20 november
Sky Lounge Flanders Expo Gent Maaltekouter 1
9051 Gent
14:00 - 15:30 uur
Gratis

De stedelijke GoodFood@School werkgroep in Gent organiseert op maandag 20 november de workshop 'De refter als schoolvoorbeeld'. Deze workshop is bedoeld voor aankopers, schoolkoks, directeurs...iedereen die op school met lekkere, duurzame en gezonde voeding aan de slag wil. 

De vraag naar lekkere, gezonde en duurzame voeding op school klinkt steeds luider. Maar scholen die aan de slag willen gaan met hun maaltijdaanbod, staan vaak voor een uitdaging:

  • Waar moet je op letten bij het samenstellen van het menu?
  • Hoe beperk je de meerkost?
  • Hoe ga je voedselverspilling tegen?
  • Welke invloed heb je op wat wordt aangeboden door een externe cateraar, en hoe ga je hierover in dialoog?

Of je nu werkt met een eigen keuken, assemblagekeuken of een cateraar: er is heel wat dat je kan doen. Tamara Bruning is afdelingshoofd schoonmaak en services bij de dienst service en logistiek van stad Gent en expert in duurzaam aankopen. Ze deelt haar ervaring met gezondheids- en duurzaamheidscriteria in cateringcontracten en geeft concrete tips voor elke situatie.

Jolien Plaete is stafmedewerker voeding en onderwijs bij VIGeZ. Ze legt uit hoe je een gezonde schoolmaaltijd een plaats kan geven in een geïntegreerd voedingsbeleid op school. Door in te zetten op de betrokkenheid van leerlingen, ouders en personeel en door een positieve sfeer te creëren rond de schoolmaaltijd werk je aan gezondheid op school én voorkom je voedselverspilling.

Inschrijven

Inschrijven kan tot 13 november via go.stad.gent/schoolcatering.

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. De inschrijving geeft u gratis toegang tot Horeca Expo.

Meer info

www.horecaexpo.be/nl/Activiteiten/seminaries of lieta.goethijn@stad.gent

Routebeschrijving maken