Antwerp Children's Zone heet vanaf nu A'REA 2020

Woensdag 11 oktober vond in basisschool De Piramide het startevent voor Antwerp Children's Zone schooljaar 2017-2018 plaats. Hét hoogtepunt was de onthulling van de nieuwe naam voor Antwerp Children's Zone/Children's Zone Kiel door Zacaria, Hamse, Diwa en Yasmine en de schepen van onderwijs: A'REA  2020. 

A'REA 2020

A’REA staat voor ontdekplek en is een samenvoeging van de 'A' van Antwerpen en ‘REA’, wat staat voor realisatie, reactie, recreatie…, investeren in de passies en de talenten van kinderen en jongeren. 2020 verwijst naar de postcode van het Kiel. 

Van waar komt A'REA 2020?

Dit voorjaar namen kinderen van het vijfde en het zesde studiejaar en jongeren van het tweede middelbaar uit scholen op het Kiel deel aan creatieve workshops om input en inspiratie te leveren voor een nieuwe naam voor Antwerp Children’s Zone.

In een eerste oefening noteerden ze op post-its het eerste wat bij hen opkwam waneer ze aan 'thuis, buurt, school, wat doe ik graag en wat kan ik goed' dachten.  In een tweede oefening maakten ze tekeningen of collages rond de thema's thuis, buurt en school. Die woorden, tekeningen en collages vormden de basis voor de nieuwe naam.

De tientallen post-its, tekeningen en collages hadden heel wat raakpunten. De kinderen en jongeren van het Kiel zijn vooral bezig met:

  • hun familie (mama of papa helpen, spelen met broer(s) of zus(en), op bezoek gaan bij familie)
  • hun vrienden (kletsen, samen spelen, samen leuke dingen doen),
  • gamen, internet, sociale media
  • knutselen, sporten (voetbal, basket,...),
  • eten (thuis, een snack gaan eten, ...)
  • naar leuke plekken in de buurt gaan (hangen, shoppen, iets gaan eten, sporten, spelen, ...)
  • huiswerk maken, studeren
  • rusten
  • en nog veel meer.

Een communicatiebureau ging aan de slag met deze input. Een nieuwe naam en een bijpassend logo waren geboren!

www.area2020.be 

Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuwe website

Hier vindt u alles wat met A'REA 2020 te maken heeft: nieuws, activiteiten, fotogalerijen, filmpjes, ... U vindt er ook info over het concept,  het Kiel als pilootwijk en de partners. 

De website is een 'work in progress', hij wordt dus steeds beter en uitgebreider. Zet'm als bladwijzer in uw browser, zo blijft u met één klik op de hoogte van alles wat reilt en zeilt in A'REA 2020.