Dag van de Ouder: groeien doen we samen

Dag van de Ouder 2017

Op 19 oktober is het opnieuw Dag van de Ouder! Voor 2017 is het thema 'Groeien doen we samen'. Vorig jaar organiseerden maar liefst 180 basisscholen en 40 secundaire scholen een Dag van de Ouder. Zij organiseerden acties op hun school omdat ze ervaren dat kinderen en jongeren groeien en ontwikkelen in interactie met elkaar, leerkrachten, hun omgeving en ook met ouders. 

Groeien doen we samen

Een brainstorm met scholen en partners leverde de slogan en inhoud voor de campagne 2017. Het aspect ‘samen’ stond voor alle deelnemers centraal. Schoolteams zien hun leerlingen groeien in kennis, vaardigheden, persoonlijkheid en identiteit maar ook letterlijk; kleine kinderen worden groot!

Scholen creëren elke dag een context waarin groei kan plaatsvinden en waar dit zo vlot mogelijk verloopt. Ook ouders doen dit elke dag opnieuw. Deze gezamelijke inzet willen we benadrukken. Groeien doen we samen!

Wat mag u verwachten?

In mei ontvangt elke Antwerpse school een pakket met affiches en flyers om schoolteams warm te maken voor de nieuwe Dag van de Ouder.

Elke school krijgt ook een zakje pompoenzaadjes. Samen met de pompoenen groeit ook de ‘Dag van de Ouder’. Zo kunnen we rijkelijk oogsten op 19 oktober!

Materiaal

In september ontvangt u affiches, stickers en een attentie voor de ouders. We maken het materiaal duurzaam zodat het na 19 oktober ook bruikbaar is. U kan het inzetten om ouders te tonen dat u samenwerking erg belangrijk vindt!

Op www.dagvandouder.be vindt u inspirerende verhalen van basis- en secundaire scholen van vorig jaar. Deze pagina wordt regelmatig ge-update met de intitiatieven van 2017.

Maar groeien doet u vooral samen met uw team en leerlingen. Overleg met het schoolteam en bevraag wat uw leerlingen graag willen tonen aan hun ouders. Een grootse actie, een kleine warme attentie, een persoonlijk contact, …

Alles is goed als de boodschap maar duidelijk is: Ons schoolteam bedankt u, ouder. Samen maken we het mogelijk om uw kinderen te laten groeien en bloeien; thuis en op school.

Inschrijven

De inschrijvingsperiode is afgelopen.