Onderwijstalent bestaat 5 jaar!

Onderwijstalent bestaat 5 jaar

Onderwijstalent is een netoverschrijdend en onpartijdig job-, info- en opleidingspunt. Al 5 jaar ondersteunt Onderwijstalent werkzoekende leerkrachten, directies en al wie interesse heeft in een toekomst in het (Antwerpse) onderwijs. Onderwijstalent is een samenwerking tussen de stad Antwerpen, VDAB en het Vlaams Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi).

Onze dagelijkse werking

Op maandagvoormiddag en woensdagnamiddag is Onderwijstalent vrij toegankelijk en kunnen geïnteresseerden met vragen bij hen terecht. Wie liever op een ander moment komt, kan een afspraak maken via de website. Ook via mail en per telefoon beantwoorden ze vele vragen. De website is een levend naslagwerk voor wie wil werken in onderwijs. Ze streven ernaar hierop zoveel mogelijk informatie te delen en deze up-to-date te houden. Nieuwigheden delen ze via hun kanalen op sociale media (facebookinstagramlinked in en twitter).

Evenementen en opleidingstrajecten

Op jobbeurzen en hogescholen geven ze info aan werkzoekende en afstuderende leerkrachten. Om ad-hoc tekorten aan te pakken organiseren ze jobdates, acties en projecten. Ook dit jaar organiseren ze enkele evenementen voor leerkrachten en directies.

Daarnaast organiseert Onderwijstalent samen met VDAB en de Antwerpse hogescholen onderwijskwalificerende opleidingstrajecten (OKOT), om mee te werken aan een duurzame oplossing voor het lerarentekort. Via deze OKOT-trajecten krijgen werkzoekenden de kans zich om te scholen tot leerkracht basis- of secundair onderwijs. Daarnaast participeren ze aan diverse overlegmomenten om voeling te houden met de scholengemeenschappen en de verschillende onderwijsnetten.

Lees er meer over op deze websitepagina over hun 5-jarig bestaan!