Basisonderwijs

Op school legt een kind de basis voor zijn toekomst. Ouders kiezen met zorg een school voor hun kind.  'Meld je aan' wil ervoor zorgen dat alle ouders evenveel kansen krijgen om hun kind(eren) in te schrijven in een school van hun keuze en er geen wachtrijen ontstaan aan de schoolpoorten.
De werkgroep Anderstalige Nieuwkomers van LOP Antwerpen organiseert voor de tweede keer de methodiekenmarkt ‘Anderstalig en Divers’ voor het basisonderwijs. Iedereen is welkom op vrijdagvoormiddag 10 november 2017. 
Het 'Stappenplan voor Spijbelopvolging Antwerpen' werd geactualiseerd en beoogt een integrale benadering en aanpak van de spijbelproblematiek over de hele provincie Antwerpen.
Kleine kinderen worden groot. Ze groeien, samen met hun juffen en meesters, leraren en leraressen, mama's en papa's. Betrokken ouders maakt voor vruchtbare schoolgrond. Iedereen groeit met betrokken ouders. Want groeien doen we samen. Pluk de vruchten van uw inzet en organiseer een Dag van de Ouder!
Uw school is vruchtbare grond voor de groei en bloei van uw leerlingen. Organiseer een Dag van de Ouder op uw school en pluk de vruchten van uw samenwerking. Want groeien doen we samen. 
Op dinsdag 24 januari organiseren de Antwerpse OKAN-coördinatoren i.s.m. het LOP (Lokaal Overlegplatform Antwerpen) en Onderwijsbeleid Antwerpen een lezing over migratie, trauma en jonge anderstalige nieuwkomers.
Op 28, 29 en 30 juni 2017 vinden in Antwerpen de Onderwijs Research Dagen plaats. Het thema is Onderwijs, onderzoek met impact. Met dit thema verwelkomen we in Antwerpen iedereen die in het brede onderwijsveld via kwaliteitsvol en innovatief onderwijs | onderzoek een impact beoogt te realiseren.
Op donderdag 8 december 2016 gaf hoogleraar en psycholoog Paul Verhaeghe een lezing over zijn zoektocht naar een nieuwe invulling van autoriteit in de onderwijscontext.
Klas Op Stap inspireert u voortaan via een pagina op Facebook. U ontdekt zo een rijk aanbod aan activiteiten, die de leefwereld van uw leerlingen vergroten. U krijgt er ook organisatorische tips. Like de KlasOpStap-pagina en bezorg uw leerlingen een onvergetelijke klasuitstap!

Pagina's