Buitengewoon kleuter onderwijs

Uw school is vruchtbare grond voor de groei en bloei van uw leerlingen. Organiseer een Dag van de Ouder op uw school en pluk de vruchten van uw samenwerking. Want groeien doen we samen. 
Op deze inclusiedag van Ouders voor Inclusie kan u verschillende workshops rond inclusie volgen. ​De inclusiedagen zijn gezinsdagen, kinderen zijn dus de hele dag meer dan welkom. 
Kleutertjes elke dag opnieuw ‘bij de les’ krijgen? Deze juf speelt het keer op keer klaar door hun dag interactief én goed gestructureerd te laten starten.
  
  
Het MOS-project helpt de school om op een pedagogisch verantwoorde manier een eigen milieuzorgsysteem uit te bouwen. Hoe gaat u hiervoor te werk met uw leerlingen? Samen met leerkrachten van BuSO-scholen en medewerkers van MOS, De Vroente en de OVAM gaat u hierrond aan de slag.  
Alle 60 boeken werden ondertussen aangevraagd waardoor het formulier niet langer kan ingevuld worden. Bedankt voor uw interesse!
Jef Clement beschrijft coaching als het uitlokken en begeleiden van leren. Laat dat nu zijn waar het in onderwijs om draait, ook bij onze eigen medewerkers.
Dit schooljaar organiseert Onderwijsbeleid Antwerpen gratis praktijkgerichte werksessies in het kader van het alternatief taaltraject. Deze organiseren we in samenwerking met het Centrum voor Taal en Onderwijs (CTO KU Leuven), een organisatie met jarenlange expertise inzake professionalisering van individuele klasleerkrachten.
In onze samenleving speelt technologie een steeds grotere rol. Terwijl de informatietechnologische revolutie haar hoogtepunt nog lang niet bereikt heeft, leiden ook de bio- en nanotechnologie tot steeds meer doorbraken die grote invloed hebben op mens en maatschappij. 
Elke leerling is uniek in hoe hij of zij leert. Hoe kan u hierop nog beter inspelen in de klas of op school? 
U bent van harte welkom op de inspiratiedag 'Exclusief Inclusief'. Schrijf u in en denk mee na over de uitdagingen rond inclusie in en rond onderwijs.
Met de start van het nieuwe schooljaar werd ook de aftrap gegeven van het Kleutermenu 2014 – 2015.
Stad Antwerpen streeft ernaar om zoveel mogelijk kinderen te laten proeven van het sport- en cultuuraanbod in de stad onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’.

Pagina's