Tel mee af naar de Dag van de Ouder

Op 19 oktober is het weer zover: dan is het de derde editie van de Dag van de Ouder. Met de hulp van onderstaande tijdslijn gaat u die goed voorbereid tegemoet. Zo wordt de dag een succes voor uw school én de ouders!

STAP 1: SPROKKEL IDEEËN EN AFFICHEER (MEI)
De school kreeg een pakket met enkele affiches. Daarmee richt u de spots op de Dag van de Ouder. Hang ze op enkele slimme plekken in uw school, zodat uw lerarenteam de dag niet vergeet. Het schoolteam en de leerlingenraad hebben vast ook ideeën! Betrek hen bij jullie plannen voor de Dag van de Ouder!
STAP 2: BESTEL HET GRATIS PAKKET (TOT EIND JUNI)

Klaar om alle ouders in de watten te leggen in oktober? Bestel dan het gratis Dag van de Ouder-pakket, met attenties voor de ouders. En vraag er meteen ook een reeks affiches bij met daarop de ouder-vriendelijke acties van uw school. Bestellen doet u via het inschrijvingsformulier.

STAP 3: KRUIS AAN IN DE KALENDER (VOOR SEPTEMBER)

Duid 19 oktober aan in de jaarkalender die u deelt met uw lerarenteam, uw ouders en uw leerlingen. Zo weet iedereen dat de Dag van de Ouder eraan komt.

STAP 4: ZET DE ACTIE VAN UW SCHOOL IN DE KIJKER (SEPTEMBER)

De leuke initiatieven voor de Dag van de Ouder maar ook de acties die jullie vandaag al houden om het contact met de ouders te verbeteren: ze zijn allemaal welkom op deze website. Zo inspireert u er andere scholen mee.
De initiatieven worden gepubliceerd op onze website. 
 

STAP 5: PLAN DE DAG VAN DE OUDER

Hoe verloopt de Dag van de Ouder straks in uw school? Maak een planning samen met uw lerarenteam. Laat u daarvoor inspireren door deze website.

STAP 6: HET STARTSCHOT (VANAF HALF SEPTEMBER)

De bevestiging van de samenwerking rond Dag van de Ouder valt in september in uw mailbox. Daarbij ook een overzicht van het bestelde materiaal. Kijk dat zeker even na, en laat ook weten welke acties jullie op 19 oktober plannen.

STAP 7: INFORMEER DE OUDERS (VANAF HALF SEPTEMBER)

Het is tijd om de feestvarkens – de mama’s en papa’s – op de hoogte te brengen. Vertel over de Dag van de Ouder en licht al een tipje van de sluier: welke acties mogen zij straks verwachten? Verwacht u  ouders op school of hebben jullie een alternatief bedacht? 

STAP 8: VIER DE DAG VAN DE OUDER (19 OKTOBER)

Vandaag legt uw school alle ouders in de watten - aan de schoolpoort, op de speelplaats, of in de klas of thuis . Verwelkom de mama’s en papa’s en trakteer ze op uw hartverwarmende actie! Geef ouders de boodschap dat u als school ouders bedankt voor de samenwerking, want groeien doen we samen.

Nuttige links voor secundaire scholen

De Dag van de Ouder is een actie van Prevent dat past binnen het lokaal actieplan Ouderbetrokkenheid.